Deskundigheidsbevordering

In 2010 studeerde ik af van de PABO met een scriptieonderzoek naar  de mogelijkheden van dans in het primair onderwijs. Sinds een paar jaar ben ik bezig met het realiseren van mijn onderzoek als o.a. combinatie functionaris Dans voor stichting OPOZ in Zoetermeer.Door dansles te geven aan de leerlingen en te luisteren naar de behoefte van de leerkrachten, heb ik een manier gevonden om dans als onderdeel van het lespakket aan te bieden op meerdere basisscholen in Zoetermeer.

Daarnaast heb ik een leerlijn Dans ontwikkeld in samenwerking met collega’s van het CKC welke door alle basisscholen in Zoetermeer ingekocht kan worden. Hierbij kan ik ingehuurd worden als coach om de leerkrachten te begeleiden en ondersteunen.

In 2015 ben ik een samenwerking aangegaan met Westland Cultuurweb. Met een  team van kunstdocenten hebben we vakoverstijgende danslessen ontwikkeld. Denk hierbij aan reken,-taal en wereldoriëntatie lessen die uitgelegd worden met behulp van o.a dans. Deze lessen worden door alle basisscholen in het Westland gebruikt.

 

Hieronder een voorbeeld van een training vakoverstijgend werken met het vak Wereldoriëntatie en het thema water. De leerkrachten van het Startblok in Honselersdijk dansen het proces van de waterkringloop.