Hiphop Bij Annalee.

Vind je het leuk om hiphop te leren en woon je in Zoetermeer of omstreken? Kom dan danslessen volgen op mijn hiphop dansschool in het CKC in Zoetermeer. Kijk bij het rooster voor meer informatie over de lesdagen en -tijden. Ben je benieuwd waar ik voor sta en wat je leert in mijn lessen? Lees dan vooral verder.

Respect and love for all

Dat is wat je ervaart als je bij mij in de les staat. Het maakt niet uit hoe je er uit ziet of hoe je beweegt, als je maar je ding doet en daar plezier in hebt.

Hiphop is a culture

Hiphop is een verzamelnaam voor meerdere dingen (rappen, breakdance, dj zijn en graffiti spuiten) en is afkomstig uit New York waar het oorspronkelijk op straat is begonnen. In de loop der jaren heeft hiphop  zich ontwikkeld in verschillende streetdance stijlen waaronder oldschool hiphop, breakdance, popping, locking & new style. Tijdens mijn danslessen leer je een mix van al deze streetdance stijlen, maar het accent ligt vooral op de oldschool en new style hiphop.

No rules just go with the flow

Bij hiphop is het belangrijk dat je je eigen stijl en flow ontwikkelt terwijl je op de beat/lyrics van de muziek danst. Je laat je lichaam leiden door de flow van de muziek. Het gaat niet om het kunnen van technische danspasjes maar om het uiten van jezelf. Je lichaam vertaalt wat jij voelt in de muziek naar beweging. In mijn lessen wordt hier uitvoerig aandacht aan besteed, want dat is naar mijn mening de basis van deze dansstijl en ook het belangrijkste uitgangspunt van mijn werk. No rules, just go with the flow and be yourself!

It’s all about the attitude

Naast het dansen van een choreografie en het ontwikkelen van een eigen flow, is uitstraling ook een hele belangrijke factor van een hiphop performance. Tijdens de lessen wordt daarom ook aandacht besteed aan freestylen en battles, waarbij de juiste uitstraling een must is. Je wilt een bepaalde indruk achter laten met je performance en dat kan alleen door daar de juiste houding bij te laten zien.

Out of box

Ik hou er van om het altijd net even anders te doen. Bijvoorbeeld dansen op muziek waarvan je nooit had gedacht dat je daar op kon dansen. Of bepaalde stijlen met elkaar mixen die je eigenlijk nog nooit gedaan hebt. Op welke manier dan ook, de urban muziek en flow blijft centraal in combinatie met een vleugje Annalee!

Presentatie

Elk jaar organiseer ik een dansvoorstelling in het theater waar mijn leerlingen laten zien wat ze geleerd hebben.Mijn doel hierbij is om elk kind zich veilig te laten voelen op het podium zodat zij kunnen stralen op hun eigen manier.Ben je benieuwd hoe mijn dansvoorstellingen er uit zien? Kijk dan in mijn Portfolio.